Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dočkáme se technické novely ZVZ ještě letos v zimě?

26. 1. 2015

Jak je již známo, Senát ČR projednal technickou novelu ZVZ dne 14.1.2015 a s pozměňovacími návrhy ji vrátil zpět Poslanecké sněmovně.

 

Pozměňovací návrhy Senátu představují, spíše kosmetické, navýšení procentuálního limitu pro více práce z 20 % na 30 %. Dále pak vypuštění ustanovení novely, které ruší části zákonného opatření senátu, týkající se seznamu hodnotitelů a zajištění oponentního posudku u významných veřejných zakázek schvalovaných vládou.

 

Návrh zákona s pozměňovacími návrhy Senátu obdržela Poslanecká sněmovna dne 16.1.2015 a ten samý den byly příslušné sněmovní tisky rozeslány také poslancům. Sněmovna může zákon projednat nedříve po lhůtě 10 dnů od doručení příslušných sněmovních tisků. V programu aktuální 25. schůze Poslanecké sněmovny návrh na projednání vrácené technické novely ZVZ nefiguruje. Uvidíme, jestli poslanci doplní k projednávání tento zákon na aktuální schůzi, či budeme čekat na tu další.

 

Každopádně, jakmile bude zákon schválen, budeme o tom informovat na našich stránkách. Snad to bude dříve, než se probudí sněženky.